Дата на раждане: 13 март, 1995
Местожителство: София Power
От кога кара: На 13-ти март станаха 4 години
Любимо място за каране: НДК
Спонсори: Etnies, Skullcandy, Ashbury, Rope Skateboards

Разкажи ни малко за себе си. Откъде идва екзотичната ти фамилия?

Фамилията ми идва от там, че баща ми е от Конго, Африка и както логиката следва неговата фамилия е Катунга, а това означава „изобретател“ на суахили.

Как и защо започна да караш скейт?

Като по-малък много често ходех в един компютърен клуб и в него имаше по 100-150 филма на всеки компютър. Един топъл ден реших да гледам Teenage Mutant Ninja Turtles aka Костенурките Нинджа и в него имаше една сцена, в която една от костенурките караше скейт в някаква канализация. След като го гледах, се надъхах и аз да карам и така…

Къде започна да караш?

В едно училище, чийто номер е 105.

Карал ли си извън България и къде?

Hell Yeah! Карал съм в Сърбия, Германия (най-якото място) и в Холандия.

Какво мислиш за Скейт Парк София – важно ли е това място и защо?

Скейт Парк София е важен за прогреса на сцената. Аз не ходя много често там, но когато ходя – винаги имам какво да правя. Много от малките карат често там и наблюдавам, че благодарение на парка доста бързо прогресират.

А, минито? Цяла зима прекара на него.  

Минито е зверско. Макар и понякога задимено, това място наистина ми помогна да се развивам и забавлявам.

Скейтът е свързън с доста пътуване. Кое е било любимото ти до сега?

Ми честно казано нямам лошо пътуване поради простата причина, че всяко пътуване е придружено от приятели, нови места, разнообразие и т.н. Така че лошо или по-добро пътуване за мен няма.

Кои са хората, с които най-много обичаш да караш?

Прекалено много са. От София – Кени, Васко, Коста, Геша, Хипаря, Явката, Виктор Бергер и т.н. От другите градове като Пловдив, Варна, Добрич – абсолютно всички. Всички карат по различен начин и просто допълват атмосферата, най-вече Митака, Индианеца, Миро, Ваката, Лазката, Шиво, G-то, Кито и още наистина много хора. Рядко се намира човек, с който не ми харесва да карам.

С какво обичаш да се занимаваш, когато не си на дъската?

Най-често, ако не съм на дъската – рисувам и правя различни неща, които са ръчна изработка. Хоум-мейд – като петнистите тениски, които нося например.

Мнението ти за състезанията?

О, много е забавно. На състезания човек се надъхва да прави много и различни трикове и даже пробваш неща, които не си си представял, че е възможно да ти лепнат.

Кое е най-паметното състезание за теб?

Те са четири: 1. Collision Course в Русе; 2.  Winner of Belgrade в Сърбия; 3. Varna Skate Open 2011; 4. SkateBG наградите в София;

Състезания или фото/видео сесии?

Сесиите са фън и по-спокойни, но пък състезанията надъхват много.

Имаш ли любим трик и кой е той?

Които мога – FS Blunt, FS 360, 360 Flip и FS Feeble, а които не мога все още – Flip BS Noseblunt и BS 360 Flip от normal.

Без да се замисляш много – кой е най-хубавият и най-лошият ти спомен свързан със скейта?

Най-хубавият е всеки път, когато ми лепне по готин начин трик или когато се запознавам с нови хора. Най-лошият е, когато пробвах nollie heel от виража и си разпорих слабините, след което имах 21 шева на скротума.

Какво те дразни?

Хейтерите, които говорят зад гърба на хората и пускат лъжи. Кармата ще ви гърби!

Какво се върти в момента на mp3-плейъра ти? 

Всякаква музика. Аз съм малко странен човек и в mp3 плейър-а ми песните са подредени да речем Ice Cube – Go To Church, след което Calvin Harris – Acceptable in the 80s. Така че да – странен човек съм, хаха.

Защо караш скейт?

Заради чувството на свобода и любовта към самия спорт. Според мен е адски по-вълнуващо да направиш един трик с 200, отколкото да вкараш гол на игрището зад блока.