Дата на раждане: 28 декември, 1988
Местожителство: София
От кога кара: 11 години
Любимо място за каране: За скейт: Скейт Парк София, НДК, Grindhouse. За сноуборд: Фън Парк Осогово, Пампорово, Дахщайн.
Спонсори: Volcom, Etnies, Never Summer, Ashbury, Skullcandy

Как започна да караш скейт?

Имах скейт вкъщи и когато видях, че един приятел носи неговия в училище започнах и аз… Оттам видях големите на НДК и Паметника , зарибих се много на Tony Hawk 2(играта), полека започнах с триковете и останах зарибен да джиткам вече десет години.

Това си е доста време. А кога и как започна да караш сноуборд?  

Mомчетата от Boardshop ми подариха сноуборд за 13-ия ми рожден ден и така започнах.

Къде направи първите си завои?

Пак с тях отидохме на Банско и първите завои и камшици са ми там…

Помниш ли първия си трип извън България. Кога, къде и как се случи това?

Да, в Прага, Чехия – някъде 2004-а мисля. Тогава отиваха приятели да гледат световното и да покарат там. Aз взех пари от спонсорите ми и успях да замина за седмица. Беше нечовешко и още си го спомням като вчера.

Кое е най-любимото ти пътуване до сега?

Много са. Но определено в New York беше най-впечатляващо. Иначе всички пътувания с приятели са ми най-любими!

Кои са хората, с които най-много обичаш да караш?

Лятото с Петко Mитев (Пешо). Зимата с Марио БенYO, Гумата, Черния и Киреца.

Като оставим скейта и сноуборда на страна – какво обичаш да правиш през останалото време?

Чилвам, спортувам за здраве в парка и във фитнеса понякога. Обичам да гледам нови филми и винаги съм зарибен на яки парчета. Отскоро се уча и да медитирам.

Учиш сноуборд в НСА. Доволен ли си от нещата, които университетът ти дава като знания и подготовка?

Да, разбира се. Мисля, че успях да извлека доста полезни за мен неща, които използвам всеки ден. И като цяло там е забавно и свежо през повечето време.

Колко е важна общата физическа подготовка за карането?

Ужасно много – без нея няма как да стане.

Част си от националния отбор по сноуборд, миналата година даже стана 2-ри в Европа в крайното класиране в дициплината слоуп стайл. Как виждаш бъдещето на отбора?

Бъдещето е в нашите ръце и много зависи от самите нас какво ще постигнем следващата година. И разбира се надеждата е основно върху младите, да се развият до следващото ниво.

Кое е най-паметното състезание, на което си участвал?

Red Bull Manny Mania в Ню Йорк – скейт. И европейската купа в Словения миналата година – сноуборд.

Как се промени сцената и индустрията през годините, в които ти си пряк свидетел?

Бавно се развиват нещата но се радвам, че отиват на добре, защото регреса е най- лошото, което лесно може да ни застигне и тогава трудно ще се оправим. А, сега лека-полека се развиваме и в карането, и в индустрията.

Любим трик?

BS 7 Melon. Switch 360 Flip.

Без да се замисляш много – кой е най-хубавият и най-лошият ти спомен в планината?

Извадено рамо на Mальовица е лошият. Добрите са много. Най-пресен е споменът за фрийрайда, който направихме на 9-ти април, тази година. Разцепихме Пампорово зверски!

Какво мислиш за Skate Park Sofia?

Aбсолютно задължително e да има такова място, където да се развиват карачите. Паркът все пак е основа на сцената и е супер, че след толкова много време най-накрая имаме такъв. За пръв път може нормално да се тренира скейт като всеки друг спорт, което е супер за децата и тяхното развитие. За всички други каращи е място, където могат да вдигнат малко адреналина.

Какво се върти в момента на mp3-плейъра ти?

Gigs, Bahamadia, B.I.G, доста миксове, дъб степ, Swollen Members и доста други US и UK рапъри. И рага, разбира се.

Как си представяш себе си и сноуборд сцената в България след 10 години?

Представям си няколко варианта, но мисля че след 10 години ще се виждаме по планините. Аз ще сам с малките машини, които ще подготвям за Олимпиада, Х Games и какво ли още нe…

Като човек, който от доста време е силно въвлечен и в скейт и в сноуборд сцената, можеш ли да направиш паралел между двете?

Според мен си приличат по това, че крютата и фирмите работят здраво, има спонсорирани карачи, събития и т.н. Дори двете сцени се застъпват на места. Разликата е основно в това, че при скейта няма курорти (от които да зависи всичко) и е по-евтино. Освен това сноубордът е под крилото на ФИС, а Българската Скейт Федерация е самостоятелна и нещата са по-различни.

Защо караш скейт, какво ти дава това?

Защото това е свободата да се движиш по инерция в града вместо да ходиш . Много се зарибяваш по триковете, които са сложна комбинация от координация и концентрация.

И за финал ни кажи защо сноубордът е важен за теб?

Сноубордът е  много важен за мен поради простата причина, че е изключително свободен спорт. Независимо дали си на състезание или просто караш с приятели, винаги можеш да си креативен. Няма граници за въображението и възможностите, които ти дава този спорт.