снимки: Борислав „Бобо“ Камилов

На 22-ри октомври 2011, в Скейт Парк София, се състоя Etnies “Back to the Future” Session. Идеята бе да се даде шанс на най-малките скейтбордисти да демонстрират уменията си и да впечатлят, както журито, съставено от скейт инструкторите от парка, така и тези, които бяха дошли просто да позяпат.

За радост мрачната и леко подтискаща сутрин не доведе до мрачен и подтискащ ден. Напртотив – слънцето се показа и нажежи обстановката в скейт парка, където се събраха над тридесет участника на възраст до 14 години. И по всеобщо мнение имаха какво да покажат, даже направо разцепиха и доказаха, че трябва да им се обръща доста по-сериозно внимание, че са бъдещето на скейтбординга в България.

Както в повечето състезания обаче, победителя беше един – Васил Терзиев от София показа най-добро каране и грабна голямата награда, която бе едногодишно споносрство от Etnies. А така между другото се проведе и “бест трик сесия”, в която се включиха по-големите батковци и която бе спечелена от Део Катунга със стилен фингър флип. И както вече може би знаете, Васко и Део са вече част от The BAND.