Дата на раждане: 15 юни, 1992
Местожителство: София
От кога кара: 8 години
Любимо място за каране: НДК
Спонсори: VANS, Corporide

Как и защо започна да караш скейт? 

Един приятел от стария ми клас караше скейт и аз се изкефих. Kачих се, в последствие си купих скейт и в общи линии така започнах.

Първото място, на което се качи на скейт беше…?

119 СОУ.

Учиш в Манчестър, Англия и логично караш доста и там. Можеш ли да разкажеш накратко за сцената там и да я съпоставиш с тази тук.

Има огромна разлика във всичко. Хората там карат много на рампа, не само защото имат такива, а и просто е по разпространено там. Всички говорят как се стремят да постигнат американския начин на каране и до някъде го постигат. Това, което малко не ми харесва, е че всички се стремят да бъдат еднакви по стил и да правят еднакви трикове. Като цяло обаче нивото естествено е по-високо и според мен не е само заради парковете и заради местата ами просто хората се надъхват от други неща и там стимулът е много по голям, отколкото в България.

Кои са хората, с които най-много обичаш да караш?

Влади – Хипито, Васко, Део, Любо – малкия, Владо Косата и Угро

С какво обичаш да се занимаваш, когато не си на дъската?

Да свиря на барабани, да ям, да пия и да излизам с приятели.

Мнението ти за състезанията?

В България има какво още да се желае, иначе в Англия са яки.

Кое е най-паметното състезание за теб?

Първият  ЕS Game of Skate, който беше във френската гимназия. Тогава започнаха да ме спонсорират от FLY и бях много щастлив.

Състезания или фото/видео сесии?

Фото и видео сесии. Не се кефя много на състезания.

Любим трик?    

BS Tailslide, Kickflip, 360 Flip и FS Flip

Без да се замисляш много – кой е най-хубавият и най-лошият ти спомен свързан със скейта?

Най-хубавият беше, когато започнаха да ме спонсорират, защото имах много възможности пред мен. А най-лошият бе точно на тази дата преди две години – 17.08.2010. Скъсах си предната кръстна връзка и менискуса и не карах супер много време заради възтановяване и операции и дори някакви лекари ми казаха, че повече няма да мога да карам и буклвално имах чувството, че ще си тегля куршума, но за щастие се възтанових и сега си карам без особени проблеми.

Как се виждаш следващите пет години?

Ще съм завършил университет, ще карам още повече надявам се да замина за USA, което за момента е само план…

Какво те дразни?

Селенията, невежите хора, които за жалост тук са в повече. Също много ме дразнят скиновете и хулиганитe.

Какво се върти в момента на mp3-плейъра ти?  

Slayer, Rick Ross, AC/DC и някакви чил песнички.

Защо караш скейт?

Защото е нещо, без което не мога. Всяка сутрин независимо какво правя или къде съм, ставам с мисълта, че ми се кара и просто трябва да отида да карам. Обаждам се на някой и излизам. Скейта се е превърнал в част от мен булвално съм се сраснал с него. Също е нещо, което ми помага да се справам с трудностите, доставя ми огромно удоволствие всеки един трик и също така благодарение на него се запознавам с адски много различни хора от различни държави и те са ми не само познати, но и приятели защото сме обединени около общата идея и тя ни сплотява.