Дата на раждане: 15 септември, 1984
Местожителство: София
От кога кара: Отдавна
Любимо място за каране: Пампорово
Спонсори: Protest, TRS, Dynastar, Dragon, Full Tilt, Пампорово

Първи скиор в The BAND. Честито! И как стана така, че започна да караш ски, че чак и фрийстайл?

Честито и на Вас. Скиорите са само в плюс. На ски ме е качил баща ми като съм бил на 3-4 години. Фристайл започнах да карам като видях една сесия на Данчо Роев и Андрей  Балевски преди сигурно 12-13 години. Бяха направили един огромен степ-ъп. Може да не бил огромен, ама на мен тогава ми се виждаше чудовищно голям. И там за първи път видях предно салто, 360, 720 и т.н.

Кой те вдъхнови за това?

Спомням си в училище Гипса непрекъснато ми говореше къде е карал, какъв нов трик му е лепнал. После ми даде едни  freestyle ски и почнах да се влача с него и Данчо Роев.

Кой беше първият трик, който научи?

Мисля, че беше 360.

Кажи ни твоето топ 3 на местата, където обичаш да караш.

Пампорово за момента ме печели. Пробвах и Осогово преди няколко седмици и бях приятно изненадан. Доста си падам и по горите на Банско.

Кои са хората, с които най-много обичаш да караш?

В момента карам с Тони (Черешаров) основно. Като цяло много се радвах преди като се събирахме с Роев, Гипса и Танера. Винаги е забава. Иначе страшно много ме надъхва Киро Траянов. Няма значение ски или кънки.

Готвиш се доста сериозно за халф пайп състезания извън България. Какъв е планът?

Планът е да отидем с Тони да видим как е на голямо състезание и на истински пайп. Избрахме Сочи, защото всички скиори ще отидат заради Олимпиадата догодина. Така най-добре ще видим къде сме. Направили сме си един 6 метров куотър и го разцъкваме. Пайпа ни трябва да е готов скоро. Планът е с положителна емоция напред.

Караш инлайн на доста високо ниво – как би го сравнил със ските?

Доста са идентични двата спорта, но за мен кънките са доста по-трудни и прецизни. Площта, с която разполагаш за баланс е много по-малка и дори минимални грешки се наказват. Със ските и да не завъртиш нещо до край все някак се измъкваш.

Като оставим ските и инлайна на страна – какво друго обичаш да правиш през останалото време?

Напоследък  много се зарибих по скалното катерене. Доста време му отделям.  Лятно време малко уиндсърф. Общо взето обичам да съм в движение, ако не спортувам нещо известно време се побърквам.

Състезанията май доста те надъхват. Важни ли са за теб?

На състезанията се събираме повечко хора. Особено в кънките където няма много карачи, наистина стават страхотни сесии. Дали са важни не знам, но ми идва енергия като караме повече хора заедно.

Кое в крайна сметка предпочиташ – състезания или фото/видео сесии?

Предпочитам да си карам за кеф, защото и на състезанията и на фото и видео сесии доста трябва да се съобразяваш. Най-добре 3-4 човека да си разцъквате свободно.

Има ли конфликт между скиори и сноубордисти?

Не мисля. По скоро е на бъзик. Особено тук в Пампорово всички са си дружки. Няма значение кой с какво.

Без да се замисляш много – кой е най-хубавият и най-лошият ти спомен в планината?

Все хубави ми излизат. Може би миналата година като не спираше да ни затрупва с по 50см през ден. Сега като се замисля това беше и хубаво и лошо защото трябваше да откопаваме парка редовно от супер много пресен сняг, а около нас всички се кефеха и разцепваха.

Какво се върти в момента на mp3-плейъра ти?

Последните дни  нещо адски ме надъхват Foster The People. Никаква идея защо J

Защо караш?

Защото ме кара да се чувствам добре и ме зарежда с едно сладко опиянение.